Boek
Nederlands

Eet smakelijk, lieve Bobbi

Monica Maas (auteur)
+1
Eet smakelijk, lieve Bobbi
×
Eet smakelijk, lieve Bobbi Eet smakelijk, lieve Bobbi

Eet smakelijk, lieve Bobbi

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bobbi gaat met mama boodschappen doen. Ze eten die avond broccoli met pasta in tomatensaus en salade. Bobbi helpt in de keuken en met tafel dekken. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Voeding
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Eet smakelijk, lieve Bobbi / tekst en illustraties Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789020684452 (hardback)

Besprekingen

Een nieuw deeltje uit de uitgebreide serie prentenboeken over inleefbare situaties met peuterbeertje Bobbi in de hoofdrol. De vierregelige tekst op de linkerpagina's met eindrijm (abcb) laat zich goed voorlezen; er is gebruikgemaakt van de tegenwoordige tijd en dialogen. Bobbi gaat met zijn moeder naar de supermarkt, waar allerlei soorten groenten worden benoemd. Ze eten die avond broccoli met macaroni in tomatensaus en salade. Bobbi helpt in de keuken en met tafel dekken. En als hij met enige moeite zijn bord heeft leeggegeten, krijgt hij nog een toetje. De levendig ingekaderde, overzichtelijke aquarelpentekeningen in zachte tinten op de rechterpagina's zijn vriendelijk van sfeer. Niet alleen genieten Bobbi en zijn ouders van de maaltijd, maar ook tonen (speelgoed)dieren zoals een olifant en giraf vanaf hun hoge kruk belangstelling. Een leuke bijrol is weggelegd voor de kleinere dieren op de tegenoverliggende bladzijden onder de tekstblokken. Bruikbare uitgave. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia