Boek
Nederlands

Bobbi naar de kapper

Monica Maas (auteur), Monica Maas (illustrator)
+1
Bobbi naar de kapper
×
Bobbi naar de kapper Bobbi naar de kapper
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Naar de kapper gaan kan best spannend zijn. Vandaar dat een Bobbi-­boekje met dit thema al lang op vele verlanglijstjes staat. Nu moet ook beertje Bobbi eraan geloven; zijn haar is wel erg lang geworden. Samen met zijn papa brengt hij een bezoekje aan de kapsalon. Als hij klaar is, kan hij niet wachten om iedereen zijn nieuwe coupe te laten zien!
Onderwerp
Haarkappers
Titel
Bobbi naar de kapper / tekst en illustraties Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Illustrator
Monica Maas
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789020684766 (hardback)

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties