Boek
Nederlands

Bobbi leert zwemmen

Monica Maas (auteur)

Bobbi leert zwemmen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bobbi gaat voor het eerst naar zwemles bij juf Christy. Elke week leert Bobbi er iets bij, tot hij zo goed kan zwemmen dat hij zijn diploma haalt. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Zwemmen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Bobbi leert zwemmen
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789020684261 (hardback)

Besprekingen

Stevig, klein, vierkant prentenboek in de uitgebreide serie over het vrolijke beertje Bobbi, dat eigenlijk meer kleuter dan beer is. In dit deel gaat Bobbi op zwemles en volgen we het hele proces van de eerste keer watervrij maken tot en met het behalen van het zwemdiploma. Dit wordt verteld in vierregelige rijmpjes op iedere linkerpagina met een kleine illustratie eronder. Op iedere rechterpagina staat een bijna paginavullende, omkaderde illustratie in zachte kleuren waarop veel te zien en te ontdekken is. Knuffelolifant Ollie en Bobbi's knuffelzeehond zijn altijd van de partij en doen even hard mee. Het boekje is onafhankelijk van de andere deeltjes te lezen en Bobbi heeft zich langzamerhand van peuter tot kleuter ontwikkeld. Zeer aantrekkelijk boekje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia