Boek
Nederlands

Bobbi in de zomer

Monica Maas (auteur)
+1
Bobbi in de zomer
×
Bobbi in de zomer Bobbi in de zomer

Bobbi in de zomer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bobbi geniet van de zomer. Hij gaat onder de sproeier, plukt aardbeien en gaat een dagje naar zee. Prentenboek met zachtgekleurde, omkaderde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Zee en strand, Zomer
Extra onderwerp
Boekbaby's, Boekbabys, prentenboeken
Titel
Bobbi in de zomer
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789020684179 (hardback)

Besprekingen

In dit vrolijke, bijna vierkante prentenboekje geniet Bobbi de beer van de zomer. Hij gaat onder de sproeier, plukt aardbeien en gaat een dagje naar zee waar hij heerlijk in het water en op het strand speelt. Deze mooi verzorgde uitgave kent een vaste structuur: op de linkerpagina staan telkens vier regels tekst, voorzien van een kleine illustratie. Op de rechterpagina zien we Bobbi steeds op een grotere (bijna paginavullende) tekening, die passend is bij de tekst. De lieflijke prenten zijn ingekleurd in zachte tinten. De rijmende teksten (abcb) lopen ritmisch lekker; taaltechnisch steken de Bobbi-boekjes goed in elkaar. De tijdloze en specifieke onderwerpen zullen kinderen erg aanspreken en zijn zeer herkenbaar. Bobbi maakte eerder al de lente mee: 'Bobbi in de lente'*. Op de website www.bobbi.nl kan nader kennisgemaakt worden met de personages uit de boekjes van Bobbi. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia