Boek
Nederlands

Bobbi in de herfst

Monica Maas (auteur)
+1
Bobbi in de herfst
×
Bobbi in de herfst Bobbi in de herfst

Bobbi in de herfst

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Beertje Bobbi heeft met zijn vriendinnetje Elsa en zijn knuffels veel plezier in de herfst. Ze spetteren in de plassen, plukken appels en zoeken kastanjes. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Bobbi in de herfst
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789020684223 (hardback)

Besprekingen

Beertje Bobbi maakt kennis met de herfst, samen met zijn berenvriendinnetje Elsa en zijn knuffels. Ze stappen door de plassen, plukken appels, zoeken kastanjes en lopen in de wind. De vierregelige rijmende tekst staat op de linkerpagina met eronder een kleine illustratie van Bobbi’s knuffels. Op de rechterbladzijde staat, in een lichtblauw kader, een paginavullende tekening waarop Bobbi samen met Elsa en zijn speelgoedbeesten is afgebeeld. De eenvoudig rijmende tekst (abcb) volgt Bobbi’s belevenissen, die voor peuters zeer herkenbaar zijn, op de voet. Een vrolijk herfstprentenboek in zachte kleuren uitgevoerd. Eerder verschenen deeltjes over Bobbi in de andere drie seizoenen*. In het deeltje ‘Bobbi naar het bos’** staat ook de herfst centraal en gaat Bobbi met zijn moeder naar het herfstbos. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia