Boek
Nederlands

Bobbi abc

Monica Maas (auteur)
+1
Bobbi abc
×
Bobbi abc Bobbi abc
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het beertje Bobbi laat alle letters van het alfabet zien. Er zijn heel veel leuke woorden mee te bedenken. Vierkant prentenboekje met gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Letters
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Bobbi abc
Auteur
Monica Maas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2015]
[28] p. : ill. + alfabetposter
ISBN
9789020684216 (hardback)

Besprekingen

Vrolijk vierkant ABC-prentenboekje uit een reeks over het beertje Bobbi. Boven aan elke pagina een letter van het alfabet in een illustratie van Bobbi en zijn vriendjes. Daaronder staan drie kleine, gekaderde illustraties van een voorwerp of situatie met dezelfde beginletter. Onder aan de pagina de tweeregelige tekst op rijm. Sommige illustraties zijn voor de doelgroep nog moeilijk en niet alle afbeeldingen worden in de tekst genoemd; wel beginnen ze altijd met de juiste letter. De met waterverf ingekleurde tekeningen ogen vrolijk en zijn mede door de zwarte lijnen goed herkenbaar. Achterin staat het hele alfabet nog een keer op een rijtje. Vrolijk boekje om spelenderwijs het alfabet te leren. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, <…Lees verder op Wikipedia