Boek
Nederlands

Laat me er in!

Mireille Geus (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Moeder geit gaat naar de markt. De zeven geitjes zijn alleen thuis. Er wordt op de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Samenleesboek op AVI-M3 en AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2, AVI M4, AVI 4
Titel
Laat me er in!
Auteur
Mireille Geus
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
43 p. : ill.
ISBN
9789048711857 (hardback)

Besprekingen

Het bekende verhaal over de wolf en de zeven geitjes voor beginnende lezers. Een boekje in de serie 'Samenlezers'*. Deze versie bevat geen verrassingen. Het verhaal wordt verteld, zoals iedereen het kent. De tekst is op twee verschillende niveaus geschreven: de dikgedrukte tekst is geschikt voor kinderen die ca. zes maanden leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-M3; de rest van de tekst is voor kinderen na ruim een jaar leesonderwijs, AVI-M4. Het is de bedoeling om samen het boek te lezen. De dikgedrukte teksten (korte zinnen, éénlettergrepige woorden, geen hoofdletters) zijn vaak gesproken teksten, waarin het perspectief verandert van de hij- naar de ik-vorm. Het begin en einde is grappig, omdat er een vooruit- en een terugblik vanuit de twee verschillende lezers wordt gegeven. De lay-out is aantrekkelijk door de vele kleurige illustraties, het grote lettertype en de ruime bladspiegel. Een leuk samenleesboekje voor twee kinderen of voor een kind en een volwassene. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het vert…Lees verder op Wikipedia

Suggesties