Dvd
Engels
In Californië, 1979, wordt een 15-jarige jongen opgevoed door zijn alleenstaande moeder met hulp van twee bevriende jonge vrouwen.
Titel
20th century women / written and directed by Mike Mills
Regisseur
Mike Mills
Componist
Roger Neill
Acteur
Annette Bening Elle Fanning Greta Gerwig Lucas Jade Zumann Billy Crudup
Taal
Engels
Uitgever
September Film, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
113 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836863462
mooov

Besprekingen

Drama van Mike Mills (Beginners) met Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig en nieuwkomer Lucas Jade Zumann. Het verhaal is deels autobiografisch en speelt in Santa Barbara, Californië, 1979. De 15-jarige Jamie wordt opgevoed door zijn gescheiden moeder Dorothea. Ze wonen in een groot bouwvallig pand waarin zijn moeder kamers verhuurt. Dorothea voelt dat ze haar zoon niet altijd kan bereiken en vraagt hulp bij de opvoeding aan twee bevriende jonge vrouwen. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Bitterzoet drama (...) Ondanks de pretenties kabbelt het allemaal prettig doch wat vrijblijvend voort. (...)' Remke de Lange (Trouw 20-4-’17): ‘(…) Culturele en politieke context vormen een mens, zo laat Mills op een bijna vanzelfsprekende manier zien in deze geestige, warmbloedige film rond intelligente, veellagige Californiërs. Met zijn uitstekende acteurs, die ingehouden spelen en toch kleurrijke personages neerzetten, maakt hij een reeks schitterende observaties over …Lees verder

Over Mike Mills

CC BY 2.0 - Foto van/door Flickr user eastercat

Michael Edward Mills (Orange County (Californië), 17 december 1958) is de basgitarist van de Amerikaanse popgroep R.E.M.

Begin jaren 1960 verhuisde hij met zijn ouders Frank en Adora en zijn familie naar Macon in Georgia. Als zoon van een tenor en een pianoleerkracht ontwikkelde hij op jonge leeftijd al een neus voor muziek. Op zijn middelbare school leerde hij Bill Berry kennen, eerst waren ze wat vijandig tegenover elkaar, maar later vormden ze een bandje. Nadat ze begonnen aan de universiteit van Georgia in Athens ontmoetten ze Peter Buck.

Uitrusting

Mike Mills heeft een aantal bassen gebruikt in zijn carrière. In het begin gebruikte hij een Ampeg Dan Armstrong-bas, die te zien is op de voorkant van het album R.E.M. Best Of The I.R.S. Years. Hierna gebruikte hij een Rickenbacker 4001, waarna hij in het midden van de jaren tachtig (vermoedelijk voor het album Green) overstapte op een okergele Fender Precisi…Lees verder op Wikipedia