Dvd Engels

Pocahontas

Mike Gabriel (regisseur), Eric Goldberg (regisseur), Alan Menken (componist)

Pocahontas

Mike Gabriel (regisseur), Eric Goldberg (regisseur), Alan Menken (componist)
  • Vanaf 6-8 jaar
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de reeks:
De komst van een mysterieus schip vol Engelse kolonisten, geleid door de dappere kapitein John Smith, trekt de aandacht van Pocahontas, een beeldschone Indiaanse prinses, en haar volk. Met behulp van de wijze, oude sprekende boom Grootmoeder Wilg leert Pocahontas met haar hart te luisteren en de 'kleuren van de wind' te volgen naar haar ware bestemming!
Titel
Pocahontas
Regisseur
Mike Gabriel Eric Goldberg
Componist
Alan Menken 1949-
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
78 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Walt Disney productie
EAN
8711875928628

Besprekingen

De Disneyklassieker Pocahontas is nu ook uit op dvd-video. In de film redt het indianenmeisje Pocahontas in 1607 het leven van de Engelse zeekapitein John Smith. De Telegraaf noemde de film: 'Een beeldschone en meeslepende tekenfilm'. Volkskrant: 'Een vlot, knap gemaakt muzikaal sprookje'. Trouw: 'De animatie is van slechte kwaliteit en het magere verhaal mist vaart.' De dvd bevat verschillende interessante extra's waaronder veel achtergrondinformatie over de karakters, de muziek, het storyboard en de verhaallijn, een vergelijking van de film in de verschillende uitgebrachte talen en een interactief spel.

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek