Boek
Nederlands

De tand van de slang

Michelle Paver (auteur), Milly Clifford (vertaler)
Een jonge vrouw met een geheim reist in 1912 van Jamaica naar Londen om er haar studie voort te zetten, maar haar verleden, een griepepidemie en de Eerste Wereldoorlog gooien roet in het eten.
Titel
De tand van de slang
Auteur
Michelle Paver
Vertaler
Milly Clifford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The serpent's tooth
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
359 p.
ISBN
90-269-8564-9

Besprekingen

Nadat plantersdochter Belle Lawe (13) in 1912 op Jamaica is verkracht door een oude collega van haar vader die haar dwingt te zwijgen, vlucht ze naar een Engelse kostschool. Na haar schooltijd leidt ze een rusteloos leven met veel feesten, ook al woedt de Eerste Wereldoorlog. Een verloving wordt verbroken omdat haar verloofde getrouwd blijkt te zijn. Als een goede vriendin sterft aan de Spaanse griep en ook zij ziek wordt, redt kennis Adam Palairet haar en verzorgt haar in Schotland. Ze gaan van elkaar houden, maar het trauma blijft Belle blokkeren. Ze gaat werken aan het front in Vlaanderen, maar pas als ze op Jamaica terugkomt kan ze haar trauma verwerken en komt het goed tussen haar en Adam. Deze derde roman in de ‘Dochters van Eden’-trilogie volgt op Schaduwvanger* en Vuurvlinder*. Het verhaal kan direct boeien door een goede opbouw, een vlot tempo, de goede beschrijving van de hoofdpersonen en enige goed gedoseerde romantiek. Heel goed is de sfeertekening op Jamaica, in Londen, S…Lees verder

Over Michelle Paver

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Transangst

Michelle Paver (1960) is een Britse schrijfster. Ze schreef onder meer de kinderserie Avonturen uit een Magisch Verleden.

Biografie

Pavers vader was een Zuid-Afrikaan en haar moeder een Belgische. In 1963 verhuisde het gezin naar Wimbledon (Londen), waar Paver nog steeds woont.

Paver was dertien jaar lang advocate. Na de dood van haar vader in 1996 ging ze doen wat ze werkelijk wilde: boeken schrijven. Ze schreef een aantal romantisch-historische boeken voor ze aan Avonturen uit een Magisch Verleden begon. Toen die reeks in 2009 werd afgerond, schreef ze een boek voor volwassenen en van 2012 tot 2016 verscheen er elk jaar een boek uit haar reeks Tijden van Goden en Gevechten.

Gepubliceerde boeken

  • Portret van een liefde, 2000 (Without Charity);
  • Een liefde uit vervlogen tijden, 2001 (A Place in the Hills);…Lees verder op Wikipedia