Makkelijk lezen
Nederlands

Stille vriendschap

Michel Follet (auteur)
+1
Stille vriendschap
×
Stille vriendschap Stille vriendschap

Stille vriendschap

In de reeks:
De gepensioneerde leraar Marc spreekt boeken in voor blinden en raakt bevriend met de blinde geluidstechnicus Karel. Ze gaan samen geregeld uit. Maar dan krijgt Marc een probleem. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Stille vriendschap
Auteur
Michel Follet
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2015
80 p.
ISBN
9789460013829 (paperback)

Besprekingen

Sinds hij weduwnaar is geworden, spreekt Marc, een gepensioneerde leraar Nederlands en Engels, boeken in voor blinden, slechtzienden en mensen die moeite hebben met lezen. Er ontwikkelt zich een vriendschappelijke band met de geluidstechnicus, de 42-jarige blinde Karel. De twee gaan regelmatig samen uit eten en geven elkaar wekelijks een opdracht: de een moet dan bedenken of uitzoeken uit welk lied (en van welke schrijver) de tekstregel is die de ander opgeeft. Het gaat vaak om liedjes van – veelal Belgische – cabaretiers, soms van enkele tientallen jaren terug. Maar dan merkt Karel dat er iets met Marc aan de hand is. Wat zit Marc dwars? Kent Karel Marc eigenlijk wel echt? Een vlot verhaal waarin genuanceerd wordt ingegaan op blind-zijn, rouw, eenzaamheid enz. Lezers kunnen proberen de ‘opdrachtjes’ zelf uit te voeren. De oplossingen staan achter in het boek. Dertien hoofdstukken, met korte zinnen die meestal beginnen op een nieuwe regel. Doelgroep: volwassen beginnende lezers. Qua i…Lees verder

Over Michel Follet

Michel Follet (Mortsel, 16 december 1959) is een Vlaams radio- en tv-presentator.

Biografie

Follet studeerde klassieke humaniora op het OLVE in Edegem. Hierna begon hij zijn hogere studies aan het RITCS in Brussel.

Radiocarrière

Hij begon zijn carrière bij verschillende vrije radiozenders. Verder was Follet als radiopresentator en producent werkzaam bij de VRT. Hij begon in 1982 bij Radio 2, Omroep Brabant. In 1989 won Follet de Prijs van de Radiokritiek voor Dag en Dauw. Hij presenteerde de radioprogramma's Oordegelijk en Kop of Flet, de nachtradio Twee tot Twee en werd later een van de stemmen van FunkyTown.

In 1992 was hij medeoprichter van Radio Donna. Hij presenteerde daarvoor acht jaar Jabbedabbedoe. In het weekend was hij present met de Hitkwis en Buffet Follet. Hij bleef er …Lees verder op Wikipedia