Boek
Nederlands

De magiër

Michael Scott (auteur)
+1
De magiër
×
De magiër De magiër
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een Amerikaanse tweeling is ontsnapt naar Parijs. Een van hen ontwikkelt haar magische gaven, waardoor de ander een verwijdering voelt.
Titel
De magiër
Auteur
Michael Scott 1959-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The magician
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016 | Andere uitgaves
398 p.
ISBN
9789022562512 (paperback)

Besprekingen

Sophie en Josh zijn een vrij onopvallende tweeling van 15. In De Alchemist (De Leeswelp 2008, p. 104) kwamen ze in contact met Nicolas Flamel en zijn vrouw Perenelle, twee historische figuren die al eeuwen tot de verbeelding spreken. Nauwelijks enkele weken na hun kennismaking werd de onschuldige façade van Flamel en Perenelle op bijzonder bruuske wijze doorprikt en bleken de tieners opgejaagd wild voor een hele resem onfrisse mythologische en andere figuren. Al snel viel Perenelle in handen van Flamels aartsvijand John Dee, en de tweeling moest met Flamel en de krijgster Scathach verder vluchten.

De Magiër is het vervolg op het eerste deel in deze reeks van Michael Scott, en begint tamelijk spectaculair wanneer de vluchtelingen erin slagen door een leypoort vanuit Ojai naar Parijs te ontsnappen. De magische krachten van Sophie zijn al gewekt, maar die van Josh nog niet. Langzaamaan wordt de afstand tussen broer en zus groter, en ook het wantrouwen van Josh…Lees verder
De tweeling Sophie en Josh (15) is samen met Nicolas Flamel en de krijger Scathach ontsnapt aan Flamels aartsvijand John Dee. Via een leypoort zijn ze terechtgekomen in Parijs. Dee heeft contact opgenomen met de onsterfelijke Machiavelli die in Parijs woont. Samen maken ze verwoed jacht op het viertal. Dit tweede deel van de serie ‘De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel’, waarvan in Nederland inmiddels vijf delen* zijn verschenen, begint waar het eerste deel ophield. De magische krachten van Sophie zijn gewekt, maar die van Josh nog niet. Hierdoor voelt hij voor het eerst een afstand tussen hem en zijn tweelingzus en Flamel vertrouwt hij niet meer, waardoor hij zich eenzaam voelt. Het perspectief wisselt tussen de groep in Parijs en de gevangengenomen Perenelle Flamel op Alcatraz. Het verhaal wordt met veel detail en dialoog verteld. De Ierse auteur heeft er mythologie uit allerlei landen in verweven. Er is veel actie, maar toch bestrijkt het verhaal slechts twee dagen. Achte…Lees verder

Over Michael Scott

Michael Scott (Dublin, 28 september 1959) is een Iers schrijver. Hij werd vooral bekend door zijn De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel-serie. Deze zesdelige reeks is in zijn geheel ook in het Nederlands verschenen.

Scott schrijft ook onder het pseudoniem Anna Dillon en heeft al meer dan honderd boeken op zijn naam staan. In 1983 werd zijn debuut, Irish Folk and Fairy Tales v.1 gepubliceerd, en tot de dag van vandaag wordt het als een van dé studieboeken omtrent dit onderwerp beschouwd. Scott is ook een ervaren scenarioschrijver voor podium en het witte doek. Hij heeft voorts meegewerkt aan veel andere, uiteenlopende projecten, waaronder documentaires en drama's.

Bibliografie

Voor kinderen

Illustratieboeken

  • 1992 – The Piper's Ring (geïllustreerd door Ian Deuchar)
  • 1994 – Fungie and the Magical Kingdom (geïllustreerd door Steve …Lees verder op Wikipedia