Downey jr speelt een arts rond het jaar 1660. De lol viert hoogtij en hij profiteert er volop van. Hij krijgt en neemt echter teveel (oa de maîtresse van de koning) en verslonst zijn professionele leven. Als plots De Pest woekert krijgt de dokter de kans om wat lichamelijk en geestelijk herstelwerk te doen.
Titel
Restoration / dir. by Michael Hoffman ; screenplay by Rupert Walters ; based on a novel by Rose Tremain
Regisseur
Michael Hoffman
Naar het werk van
Rose Tremain
Scenarist
Rupert Walters
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 113 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045205775

Over Michael Hoffman

Michael Hoffman (Hawaï, 30 november 1956) is een Amerikaans filmregisseur. Hoffman, hoewel geboren op Hawaï, groeide op in Payette (Idaho), waar hij een goede basketbalspeler was.

Hoffman studeerde aan de Boise State University. Hij was in 1976 een van de oprichters van het Idaho Shakespeare Festival (samen met Doug Copsey en Victoria Holloway). Terwijl hij aan de Boise State University studeerde werd hij verkozen tot preses, en verdiende hij door zijn werk de zeer gewilde Rhodesbeurs. Terwijl hij zijn studie voortzette in Oxford, verbreedde hij zijn horizon in drama door een studentenfilm te maken, Privilege(1982), waarin een nog piepjonge Hugh Grant te zien is. Bevriend met John Schlessinger maakte hij zijn debuut met de volgende film Restless Natives (1985), een humoristische kijk op Schotse jongens; Schlessinger was producer van de film.

Daarna maakte hij Some Girls, (1988) met een jonge Patrick Dempsey (McDreamy in Grey's Ana…Lees verder op Wikipedia