Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Betonblond

Michael Connelly (auteur), Frans Hempen (vertaler)
Vier jaar nadat een politieman een seriemoordenaar doodschoot, wordt hij beschuldigd van onjuist handelen.
Titel
Betonblond
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Frans Hempen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The concrete blonde
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
378 p.
ISBN
9789022552032 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Vier jaar nadat een politieman een kennelijke seriemoordenaar doodschoot, wordt hij beschuldigd van onjuist handelen. Tijdens de rechtszaak duikt op anonieme aanwijzing, een nieuw, in beton gemetseld, lijk op. De grote vraag is of er nu wel of niet sprake is van iemand die de eerdere moorden imiteert. En hoe kan hij allerlei subtiele details weten die alleen enkele insiders kennen? Een pittige whodunnit met enerzijds het karakter van een proces-thriller en anderzijds dat van een speurdersroman. De hoofdpersoon is door zijn dubbelrol van aangeklaagde en actief onderzoeker steeds duidelijk middelpunt. Hoewel veel denkwerk wordt verricht, ontbreekt het niet aan tempo en actie. Paperback met kleine druk.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebaseeā€¦Lees verder op Wikipedia