Om een operatie te kunnen betalen besluit een veteraan samen met zijn pleegbroer een bank te overvallen. Als dat mislukt kapen ze een ambulance.
Extra onderwerp
2 sterren (Knack)
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
131 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083247669

Besprekingen

Een man heeft dringend geld nodig voor de operatie van zijn vrouw, maar kan dat niet betalen. Hierop vraagt hij hulp aan zijn broer van wie hij vervreemd is geraakt. Deze stelt voor om samen een bank te overvallen. De overval loopt echter uit de hand en de twee stelen een ambulance om aan de politie te ontkomen. IMDb score: 6.1/10.

Over Michael Bay

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Romina Espinosa at http://www.rominaespinosa.com

Michael Bay (Los Angeles, 17 februari 1965) is een Amerikaans filmregisseur en producer.

Hij is voornamelijk bekend door zijn actiefilms, zoals Pearl Harbor, Armageddon en Transformers. Het merendeel van zijn producties wordt slecht ontvangen door de filmpers en filmrecensenten, maar het grote publiek komt massaal op zijn blockbusters af. Zijn eerste drie films brachten tezamen ongeveer een miljard dollar in het laatje. Van de films van Bay was tot dusver alleen The Island niet succesvol te noemen, gezien de lage bezoekersaantallen en tegenvallende bioscoopopbrengsten.

Biografie

Michael Bay groeide op in Westwood, een wijk van Los Angeles. Zijn moeder was kinderpsycholoog en zijn vader accountant. Hij studeerde aan de filmacademie van de Wesleyan universiteit. Voordat Bay zich toelegde op het maken van speelfilms, was hij videoclipregisseur van Aerosmith, Faith Hi…Lees verder op Wikipedia