Cd

Zingen en springen met Hekselien

An Melis (uitvoerder)

Zingen en springen met Hekselien

Genre:
Titel
Zingen en springen met Hekselien
Uitvoerder
An Melis
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
1 cd
Aantekening
Met teksten
EAN
9789059324190

Besprekingen

In de liedjes op deze cd staat het heksje Hekselien centraal. Over dit figuurtje zijn een aantal prentenboeken verschenen, die zijn geschreven door de Belgische schrijfster en illustratrice An Melis. Zij heeft ook de teksten en de muziek van de liedjes bedacht. De liedteksten staan in een bijgevoegd tekstboekje dat is geïllustreerd met kleine sfeervolle tekeningetjes. De liedjes doen soms wat gekunsteld aan, maar de inhoud zal kleuters aanspreken. De muzikale arrangementen zijn voor de hand liggend, met enkele opvallende uitschieters. Grappig zijn de stemmetjes van het heksje en andere sprookjesfiguren op de achtergrond. De muziek is vormgegeven door Kris Flameng, die educatieve muzikale projecten ontwikkelt. Dat deze uitgave afkomstig is uit België is enigszins te horen aan het accent van de zangstemmen. Deze verzameling liedjes over sprookjesfiguren is te gebruiken met kinderen vanaf circa 4 jaar.

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia