Vertelplaten
Nederlands

Een lichtje voor papa

An Melis (auteur)

Een lichtje voor papa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Belle en papa beer kijken naar de sterretjes. Het zijn allemaal lichtjes in het donker. Dat vindt Belle zo mooi...
Als het bedtijd is, wil Belle niet gaan slapen. Het is veel te donker en Belle is bang.
Papa zegt dat het helemaal niet zo donker is.
Buiten schijnen toch de sterretjes... zegt hij. Maar in haar bed ziet Belle de sterretjes niet. Gelukkig heeft papa lichtjesverf...
Titel
Een lichtje voor papa
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
13 vertelplaten
Aantekening
Vertelplaten voor kamishibai
ISBN
9789059329706

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia