Boek Nederlands

Waar is Kikker? : flapjesboek

Max Velthuijs (auteur)

Waar is Kikker? : flapjesboek

Max Velthuijs (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
Haas gaat met een boek naar Kikker. Hij wil gaan voorlezen. Maar hij kan Kikker nergens vinden. Haas zoekt het hele huis af, maar Kikker heeft zich goed verstopt! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, krachtige kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Waar is Kikker? : flapjesboek
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[16] p. : ill.
ISBN
9789025868147 (hardback)

Besprekingen

Dit hardkartonnen flapjesboek gaat over Kikker en zijn vriendjes. Haas gaat voorlezen en is op zoek naar Kikker. Aangekomen in zijn huisje vraagt Haas zich af waar Kikker is. Hij zit niet onder tafel, niet in de kast en ook niet voor de deur. Haas zoekt op allerlei plekken in het huis van Kikker, maar hij is nergens te bekennen. Beer zit in de wasmand verstopt. Hij weet wel waar Kikker zich heeft verstopt, maar hij zegt niks. Op het laatst is er is nog één plekje waar Haas niet heeft gekeken... Als Haas Kikker eindelijk heeft gevonden, gaan de vrienden naar buiten waar Haas kan beginnen met voorlezen. Ieder pagina bevat een flapje waarachter een dier verstopt is. Aan de binnenkant van het flapje staat ook tekst, bijvoorbeeld een uitroep of een zin die het kind zelf kan afmaken. Veel ruimtes waar je je kunt verstoppen komen aan de orde. De illustraties in de bekende stijl zijn met een eenvoudige lijn getekend en bevatten heldere kleuren. In dezelfde opzet verscheen ook 'Wat doe je, Kik…Lees verder

Waar is Kikker?

De illustraties van de alom gekende Max Velthuijs blijven hun aantrekkelijkheid behouden: ze zijn prachtig in hun eenvoud en harmonieus van kleur. Ook de compositie van het verhaal zit goed met een verrassende en grappige plot, helemaal passend in de leefwereld van de jonge peuter.

Hier is Haas op zoek naar Kikker want hij wil hem een boek voorlezen. Haas zoekt hem op elk mogelijk plekje in Kikkers huis, maar hij vindt eerst een resem andere dieren: de hond, de muis ... allemaal vrienden van Haas. Zijn supervriend Kikker verrast hem met 'Kiekeboe' op de allerlaatste zoekplek, zijn bed.

De dieren trekken de aandacht van de peuter door hun expressie in mimiek en houding, ze tonen duidelijk herkenbare emoties en ze zijn eenvoudig mooi gestileerd. Als je een flapje openmaakt, komen ze tevoorschijn en kan de peuter hen benoemen.