Besprekingen

Seizoen 2 van een Vlaamse dramaserie met Ruth Becquart (Clan; Chassée d’Amour), gebaseerd op de Australische serie ‘Wentworth’ (2013- ). Veronique Dockx is jarenlang door haar man mishandeld. Op een dag kan ze het niet meer aan en probeert haar man te vermoorden. Ze wordt in staat van beschuldiging gesteld en moet in voorarrest in de gevangenis Gent-West, waar ze al snel betrokken raakt bij een machtsstrijd tussen twee groepen gedetineerden. In het tweede seizoen regeert de nieuwe, manipulatieve directrice Marleen De Sutter (Gert Portael) met ijzeren hand. Veronique krijgt te maken met conflicten tussen de cipiers, voortdurende machtsstrijd onder de gevangenen en drugshandel. Ze wil koste wat kost de moordenaar van haar dochter Luna vinden en zich op hem wreken. De Nederlandse bewerking van dezelfde Australische serie liep vier seizoenen (2014-207) onder de titel ‘Celblok H’, met in de hoofdrol Isa Hoes. Twaalf afleveringen.

Over Mathieu Mortelmans

Mathieu Mortelmans (Antwerpen, 1985) is een Belgische tweetalige regisseur en scenarist bekend van verschillende televisieseries, zoals De Kroongetuigen, Vermist, De Bunker, Unité 42, Gent-West en Grond. Hij draaide ook drie kortfilms en in 2019 kwam zijn eerste langspeelfilm, Bastaard, in de bioscoop.

Biografie

Mathieu Mortelmans groeide op in een tweetalig gezin. Na zijn jeugd in Antwerpen verhuisde hij naar Brussel en volgde hij een filmopleiding aan het Institut des Arts de Diffusion (IAD), een Franstalige filmhogeschool. Hij werkt zowel in het Frans als in het Nederlands.

Zijn drie korte films Chambre Double (2013), Complices (2016) en Les Naufragés (2018) werden voor internationale filmfestivals geselecteerd en wonnen prijzen in Europa en in de Verenigde Staten.

In 2018 werkte hij zijn eerste langspeelfilm Bastaard af met Spencer Bogaert, Tin…Lees verder op Wikipedia