Boek
Engels

House of leaves

Als een medewerker van een tattooshop zich verdiept in de huiveringwekkende documentatie over het spookhuis van een fotojournalist, wordt hij langzaamaan paranoi͏̈de voor zijn eigen omgeving.
Titel
House of leaves
Auteur
Mark Z. Danielewski
Taal
Engels
Uitgever
New York: Pantheon, 2000
XXIII, 709 p. ; ill.
Aantekening
Auteursvermelding op titelpag.: by Zampano ; met een inl. en noten van Johnny Truant (fictieve namen voor Mark Danielewski)
ISBN
0-375-70376-4 9780375420528

Andere talen:

Besprekingen

Johnny Truant, medewerker in een tattoostudio in Los Angeles, vindt in het rommelige appartement van zijn overleden buurman, de blinde kluizenaar Zampanò, een kist met opschrijfboekjes, losse vellen, volgeschreven servetten en videobanden. Dat vormt samen de Navidson Record, het archief waarin de fotojournalist Will Navidson zijn spookachtige huis, waarin wellicht een onzichtbaar kwaadaardig wezen huisde, heeft vastgelegd. Langzaam raakt Truant paranoïde voor zijn eigen omgeving. Een gekke doe-het-zelf roman, een letterlijk gedeconstrueerde postmoderne tekst bestaande uit flarden, snippers, collages, gedichten, plaatjes, doorgestreepte passages, geleerde commentaren, voetnoten en appendices in allerlei typografische verschijningsvormen. De doordouwer vindt een buitengewoon originele, geestige, lekker kippenvel veroorzakende spookhuisthriller. Danielewski (1966) werkte tien jaar aan dit debuut.