Boek
Nederlands

Hoepel op, stofballen!

Marjet Huiberts (auteur), Annemie Berebrouckx (illustrator)
+1
Hoepel op, stofballen!
×
Hoepel op, stofballen! Hoepel op, stofballen!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De nieuwe juf van Tes (ik-persoon) en Sep bedenkt samen met de directeur Plan DPS, De Perfecte School. Nu lijkt er geen plaats meer op school voor Mimi, het zusje van Sep. Zij heeft het syndroom van Down. Dat laten Tes en Sep niet zomaar gebeuren. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
AVI 6
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Hoepel op, stofballen!
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
74 p. : ill.
ISBN
9789401474276 (hardback)

Besprekingen

Tes (ik-persoon) en haar neefje Sep zitten bij elkaar in de klas en zijn dikke vrienden. Samen vormen ze de pestclub. Als hun juf met pensioen gaat, krijgen ze mevrouw Bal als nieuwe juf. Zij trouwt al heel gauw met de schooldirecteur, meneer Stof. Tes en Sep noemen hen stiekem De Stofballen. Opeens wordt hun school een DPS (De Perfecte School) en dan lijkt er geen plek meer te zijn voor Seps zusje Mimi, die het syndroom van Down heeft. Maar dat laat de pestclub niet zomaar gebeuren. Leuk verhaal, geschreven in een toegankelijke stijl en met korte eenvoudige zinnen, AVI-M5. Het verhaal bevat veel humor maar heeft ook een diepere laag door de verhaallijn over de vooroordelen tegenover Mimi. Af en toe wordt een wat volwassen uitdrukking gebruikt. Ruim voorzien van grappige, kleurrijke potloodtekeningen die goed bij het verhaal passen. Deel in de serie ‘Zevenmijlslezen’, die het leesplezier van beginnende lezers wil bevorderen. Het eerste deel is 'Grote broer'* (2020). De auteur won voor…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia

Suggesties