Boek
Nederlands

Circus Pientje

Marjet Huiberts (auteur), Hanneke De Jager (illustrator)
+1
Circus Pientje
×
Circus Pientje Circus Pientje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleine Pien probeert circusje te spelen, maar bij elke act gaat er wel iets mis. Prentenboek met omkaderde en paginagrote kleurenillustraties in collagetechniek, en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Circussen, Spelen
Titel
Circus Pientje
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Hanneke De Jager
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2010
[34] p. : ill.
ISBN
9789025747817 (hardback)

Besprekingen

Kleine Pien wil bij het circus, maar iedere keer als ze een circusact uitprobeert gaat er wel iets mis. Met behulp van papa, de kat en de stofzuiger kan ze toch al gauw een hele voorstelling geven. In vijf leuke korte verhaaltjes (vijf tot zeven pagina's) op rijm wordt het circusavontuur van Pientje verteld. De rijmpjes, zes à acht regels per pagina, lopen helaas niet altijd even lekker door het gebruikte rijmschema ABABCC. Iedere pagina tekst heeft een originele en leuke gekleurde illustratie op de tegenoverliggende pagina. De illustraties zijn collages van lapjes stof en draadjes wol in combinatie met pentekeningen. De schrijfster ontving eerder een Zilveren Griffel voor 'Aadje Piraatje'. Origineel en mooi verzorgd prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Circus Pientje

Pien wil graag bij het circus. In vijf verhaaltjes lezen we hoe Pien zich voorbereidt op de verschillende circusacts. Eerst is ze acrobaat, dan dierentemmer, vervolgens clown, nadien gaat ze aan de slag met een paard en met een olifant. Ze gebruikt ze allerlei spulletjes die ze in huis vindt - de kat als tijger, opa's oude stolpaardje, de stofzuigerslang -  én een grote dosis fantasie. Met vallen en opstaan ontdekt ze dat het met hulp van anderen soms beter lukt.
De verhaaltjes zijn geschreven op rijm waardoor ze vlot lezen, maar het taalgebruik is niet altijd aangepast aan vier- à vijfjarige kinderen; soms is het taalgebruik ook wat vergezocht.
De illustraties zijn erg origineel. Ze bestaan uit collages van voornamelijk zwart-wittekeningen met lapjes stof, draadjes wol en stukjes breiwerk.

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia

Suggesties