Boek
Nederlands

Alle verhalen van Ridder Florian

Marjet Huiberts (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Alle verhalen van Ridder Florian
×
Alle verhalen van Ridder Florian Alle verhalen van Ridder Florian
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Voorleesbundel met twintig verhalen over Ridder Florian, die voor alles en iedereen bang is. Tot hij merkt dat dingen soms heel anders zijn dan ze lijken. Groot vierkant prentenboek met zwierige, kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ridders, Bang zijn
Titel
Alle verhalen van Ridder Florian
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
167 p. : ill.
Aantekening
De verhalen 'Trol' en 'Keizerin' zijn nieuwe verhalen. Alle andere verhalen verschenen al eens eerder in één van de bestaande Ridder Florian-titels.
ISBN
9789025768874 (hardback)

Besprekingen

Ridder Florian de Bange is niet bepaald een held. De vriendelijke, behulpzame jonge ridder is bang voor alles en iedereen. Maar gelukkig ontdekt hij tijdens zijn avonturen steeds weer dat het uiteindelijk best meevalt. Mooi uitgevoerde, grote en zware uitgave waarin maar liefst twintig verhalen van Ridder Florian gebundeld zijn. Twee van de verhalen zijn nieuw, de overige achttien zijn eerder verschenen in een van de vijf prentenboeken over Ridder Florian en zijn trouwe paardje Sjon. De compacte en ritmische tekst - een genot om voor te lezen - staat in duidelijk lettertype met schreef in een witte strook naast de illustraties. In acht coupletten van vier regels met eindrijm (aabb) per verhaal wordt verteld over de riddertijd, in sprookjesachtige taal vermengd met hedendaagse uitdrukkingen. Dit maakt de verhaaltjes geestig en herkenbaar. De illustraties vol kleur zijn zwierig los getekend met pen en inkt, maar kernachtig raak in expressie en lichaamstaal. De prenten vullen driekwart v…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en songwriter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Daarna werkte ze een tijdje als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Hierna studeerde zij nog orthopedagogiek en bezocht ze de schrijversvakschool in Amsterdam waar ze zang- en pianolessen volgde.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en songwriter. Ze schreef li…Lees verder op Wikipedia

Suggesties