Boek
Nederlands

Applaus voor Sanne

Een vrouw die heel wat aan haar hoofd heeft, vindt afleiding op het toneel.
Onderwerp
Sanne (personage)
Titel
Applaus voor Sanne
Auteur
Marjan van den Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
[Oudendijk]: Iskander Uitgevers, 2022
280 p. : ill.
ISBN
9789083214634 (paperback)

Besprekingen

Een roman over familie, vriendschap, liefde en persoonlijke problemen. Het boek volgt de belevenissen van Sanne, die heel wat dingen aan haar hoofd heeft. Ze ligt overhoop met haar zus Cathy, die niet gelooft in corona, haar vriend Jaap kan ineens niet meer lopen en een halfzus en een kennis zorgen voor nog meer opschudding. Er zijn gelukkig ook positieve dingen in haar leven: Sanne vindt afleiding in haar toneelspel, waar ze de aandacht trekt van velen. Ook haar veel jongere tuinman is erg van haar gecharmeerd. In vlotte, zachtaardige, eenvoudige stijl geschreven. Met bijlage 'Het schrifje van: Juffrouw Schaap’, waarin tips over het gebruik van kruiden en recepten voor eten en cosmetica staan. De bijlage is voorzien van enkele zwart-witillustraties. Marjan van den Berg (Haarlem, 1955) is schrijver, onderwijzer, columnist en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Sanne’.

Over Marjan van den Berg

Marjan van den Berg (Haarlem, 7 februari 1955) is een Nederlandse freelancejournaliste voor diverse bladen. Van den Berg is vooral bekend geworden door haar feuilleton Sanne in het weekblad Margriet.

Biografie

Van den Berg zat in Haarlem op de Dr. A. Kuijperschool en behaalde daarna een HBS-a-diploma aan het Marnix van St. Aldegonde. Zij studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en behaalde daar een diploma MO-a Nederlands.

Zij werd in 1975 lerares in Zaandam en begon ook met schrijven voor dagblad De Typhoon. Sinds 1992 publiceert zij in Margriet. Op 7 februari 1994 verscheen de eerste aflevering van het feuilleton Sanne.

Van den Berg schreef naast haar feuilletons, die ook gebundeld verschenen, ook andere boeken. Over haar moeder die overleed aan de ziekte van Alzheimer schreef zij in 1994 Ze is de vioolmuziek vergeten.

Tussen 2001 tot 2008 gaf zij weer lessen Ned…Lees verder op Wikipedia