Boek
Nederlands

De boerderij

Marion Billet (auteur)
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties en geluidseffecten van enkele dieren op de boerderij, zoals een koe, een eend en een varken. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
De boerderij
Auteur
Marion Billet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La ferme
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[12] p. : ill.
ISBN
9789044845273 (hardback)

Besprekingen

Een vierkant, hardkartonnen boekje met duidelijke afbeeldingen in heldere kleuren van zes dieren op de boerderij. Veel van dergelijke boekjes zijn hieraan vooraf gegaan. Dit boekje onderscheidt zich echter door de geluiden. Een ingebouwde batterijhouder in het extra dikke achteromslag maakt de geluiden mogelijk: druk op het varken en je hoort zijn geknor, enz. De batterijen zijn vervangbaar en veilig weggewerkt voor peuters. De tekeningen zijn eenvoudig, niet geheel natuurgetrouw doordat alleen de essentie is weegegeven, ze zijn bijna karikaturaal. De pagina's zijn geheel ingekleurd en aangevuld met kleine, niet natuurlijk aandoende figuren, zoals bloemen, vlinders en vogels. De aandacht is toegespitst op één dier, dat groot wordt weergegeven. De enige tekst is de naam van de diersoort plus lidwoord, die in een fantasieletter in de illustratie is gedrukt. Achter in het boekje staan de zes dieren verkleind afgebeeld, de lezer mag nu zelf het geluid nadoen.Vrolijk, handzaam, stevig en k…Lees verder

De boerderij

Een kijk- en luisterboekje waarbij de kleinsten kennis maken met de dieren van de boerderij en de geluiden die ze maken: een haan, een koe, een eend, een varken, een schaap en een paard.
Het boek bestaat uit hardkartonnen pagina's met in de omslag een ingebouwde batterij. Op de buik van ieder dier zie je een duwknopje. Als je hier op drukt, hoor je het geluid dat dit dier maakt. De tekeningen zijn eerder flets van kleur, maar een leuk detail is het steeds terugkerende vlindertje.
Op de laatste pagina vind je kleine tekeningetjes van alle dieren terug. Het is aan de peuter om ze te benoemen en hun geluid na te doen.

Suggesties