Boek
Nederlands

Bestaansbegeerte : gedichten

+1
Bestaansbegeerte : gedichten
×
Bestaansbegeerte : gedichten Bestaansbegeerte : gedichten

Bestaansbegeerte : gedichten

Bestaansbegeerte is een bundel vol verwondering over de onverbiddelijkheid waarmee alles wat en iedereen die leeft per se wil leven en daarnaar handelt. Maar wie is het dan die bestaat? Hoe ziet begeerte om te leven eruit en ervaar je die eigenlijk wel? Sta je daarin alleen en hoe houd je je staande? Als je ergens bij hoort, waar hoor je dan bij? En wat, als je er niet bij hoort, of allee
Titel
Bestaansbegeerte : gedichten
Auteur
Marijke Hanegraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2022
79 p.
ISBN
9789029547635 (paperback)

Over Marijke Hanegraaf

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ineke Janssen

Marijke Hanegraaf (Tilburg, 1946) is een Nederlandse dichteres. Zij woont sinds 1997 in Nijmegen. Ze was stadsdichter in Nijmegen in 2013 en 2014.

Biografie

Marijke Hanegraaf werkte als analiste onder andere bij Organon in Oss en de Plantenziektekundige Dienst in Wageningen.

Zij debuteerde in 2001 met Veerstraat, waarna de bundels Proefsteen, Restruimte, Ergens slapen de anderen en Bestaansbegeerte volgden, alle bij haar uitgever De Arbeiderspers.

In 2013 en 2014 was zij stadsdichter van Nijmegen. De gedichten die ze hiervoor maakte, staan in de banderol Stadsgedichten. Drie ervan, Stadswaard, Station Nijmegen Lent en Oversteken zijn als literaire bakens gerealiseerd in de stad Nijmegen.

Hanegraaf is betrokken bij het Poeziecentrum Nederland in Nijmegen.

De gedichten Waalkade en Albany-Nijmegen zijn op muziek gezet. Ook zijn er gedichten vertaald in het Amerikaans, F…Lees verder op Wikipedia