Makkelijk lezen
Nederlands

Buitenspel : einde van een droom

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
+1
Buitenspel : einde van een droom
×
Buitenspel : einde van een droom Buitenspel : einde van een droom
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Voor Pier is maar één ding belangrijk: voetbal. Sinds hij gevraagd is voor de selectietraining wil hij profvoetballer worden. Dan wordt hij ernstig ziek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn, Voetbal, Doofheid
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Buitenspel : einde van een droom
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2019 | Andere uitgaven
107 p. : ill.
ISBN
9789086965069 (paperback)
TPL Leesboeken

Besprekingen

Voor Pier is maar één ding belangrijk: voetbal. Sinds hij gevraagd is voor de selectietraining wil hij profvoetballer worden, spelen bij een topclub en miljonair worden. Zijn vriendinnetje wil best de vrouw van een beroemde voetballer zijn. Dan krijgt Pier hersenvliesontsteking. Daardoor wordt alles anders. Deel uit de 'Reality reeks'*. Met deze serie worden leerlingen in het vmbo, het praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs die moeite hebben met lezen bediend met verhalen die op hun niveau zijn. Dit verhaal geeft een realistisch beeld over iets waar veel tieners van dromen (topsporter worden) en de teleurstelling die daar om uiteenlopende redenen vaak op volgt. Wel is hier en daar te merken dat het verhaal uit 2009 stamt. De verwerking van het probleem is vlot, genuanceerd en integer uitgewerkt, in mooi taalgebruik zonder al te veel moeilijke woorden, in korte enkelvoudige zinnen. De tekst is verdeeld in korte hoofdstukken en beknopte alinea’s en staat gedrukt in een groot…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia