Makkelijk lezen
Nederlands

Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal
×
Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal

Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal

Anne Frank vlucht in de Tweede Wereldoorlog naar Amsterdam. Ze duikt onder in het Achterhuis. Hoe zag haar leven eruit voor, tijdens en na de jaren in het Achterhuis? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden (A2/B1-niveau).
Titel
Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2021
96 p. : ill.
Aantekening
Leesniveau A1/A2 Deze biografie bevat bewerkte fragmenten uit Het Achterhuis van Anne Frank
ISBN
9789086965946 (hardback)

Besprekingen

Het levensverhaal van Anne Frank wordt in korte zinnen en eenvoudige woorden verteld. Het verhaal is verdeeld over drie delen: de tijd voor het dagboek, de tijd van het dagboek en de tijd na het dagboek. Verteld wordt over haar jeugd in Duitsland, de verhuizing naar Amsterdam, de onderduik in het Achterhuis, haar dood in Bergen-Belsen en de betekenis van haar dagboek. Daarna volgt een kort nawoord. Verscheen in de reeks 'Leesstraat', met leesniveau A1/A2, dus met korte zinnen en eenvoudige woorden. Moeilijke woorden zijn schuingedrukt en voorzien van uitleg in de woordenlijst achterin. Er is een duidelijke letter gebruikt. Fragmenten uit Het Achterhuis van Anne Frank zijn eenvoudiger gemaakt, ze staan op een grijze achtergrond. Indeling in korte getitelde hoofdstukjes, de tekst is geïllustreerd met kleine zwart-witfoto's. Uitgave in handzaam formaat met een overzichtelijke lay-out. Een leesbaar en ook in deze vorm aangrijpend verhaa, die het keurmerk Makkelijk Lezen kreeg. Voor leesni…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties