Dvd
Engels

Searching for sugar man

Malik Bendjelloul (regisseur)

Searching for sugar man

Genre:
Het verhaal van het leven van en de zoektocht naar de uit Detroit afkomstige singer-songwriter Sixto Rodriguez (1942).
Onderwerp
Rodriguez
Extra onderwerp
Rodriguez, Sixto
Titel
Searching for sugar man
Regisseur
Malik Bendjelloul
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2013 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
83 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
EAN
8716777946947

Besprekingen

Zweeds-Engelse muziekfilm van regisseur Malik Bendjelloul over de uit Detroit afkomstige singer-songwriter Sixto Rodriguez (1942). Als protestrocker werd hij wel gezien als de nieuwe Dylan. In de jaren zeventig maakte hij verschillende albums maar deze sloegen niet aan in de Verenigde Staten. Daarom werkte hij verder als bouwvakker. In Zuid-Afrika bleken de albums echter een doorslaand succes en werden duizenden exemplaren verkocht. Dit feit drong echter pas eind jaren negentig tot de zanger door, waarna hij verschillende concerten gaf. Deze film reconstrueert het leven van en de zoektocht naar Rodriguez. 'Sugar man' is de naam van de Rodriquez-fan Stephan Segerman. Jason Bailey (Dvd Talk, i): '(...) een fascinerende nieuwe documentaire. (...) De film deelt het enthousiasme voor zijn oude 'songs'. Dit is een film die van muziek houdt en deze respecteert, en ook zoveel mogelijk draait als verwacht kan worden van een documentaire.' Bailey noemt het een plezier om de negentig minuten va…Lees verder

Over Malik Bendjelloul

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Malik Bendjelloul (Ystad, 14 september 1977 – Stockholm, 13 mei 2014) was een Zweeds regisseur.

Levensloop en carrière

Bendjelloul werd geboren als zoon van een Algerijnse vader en een Zweedse moeder. Zijn documentaire, Searching for Sugar Man, behaalde een Oscar op de 85ste Oscaruitreiking in 2013.

In 2014 werd hij dood teruggevonden in zijn woning in Stockholm. Bendjelloul leed aan een depressie en maakte zelf een einde aan zijn leven. Hij werd 36 jaar oud.

Externe link

  • (en)  Malik Bendjelloul in de Internet Movie Database