Boek
Nederlands

Verhalen uit Chestnut Street

Maeve Binchy (auteur), Annemie De Vries (vertaler)
Bundel met 36, merendeels postuum gepubliceerde verhalen van de Ierse romanschrijfster (1940-2012) over de bewoners van een Ierse straat.
Onderwerp
Dublin, Buren
Titel
Verhalen uit Chestnut Street
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Annemie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chestnut Street
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, 2014
382 p.
ISBN
9789022571477 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Bundel met 36 korte verhalen van de in 2012 overleden auteur die vele bestsellers schreef, zoals het verfilmde ‘Tara road’. De verhalen, verspreid over enkele decennia geschreven, spelen zich allemaal af in en rond Chestnut Street, een fictieve straat in een doorsneewijk in Dublin. Het is een gewone straat met gewone mensen die allemaal hun eigen leven, liefdes en problemen hebben. Een moeder en dochter die na jarenlang vervreemd van elkaar geweest te zijn weer vrede sluiten, een door haar man bedrogen vrouw die doet alsof er niets aan de hand is, een door haar ouders betutteld meisje dat later haar eigen kinderen alle vrijheid geeft, het treurige levensverhaal van inmiddels verdwenen buren dat twee andere eenzame mensen bij elkaar brengt, een taxichauffeur die door de jaren heen betrokken raakt bij het leven van een paar van zijn vaste passagiers enz. Sfeervolle, met veel warmte geschreven, realistische verhalen, met levensechte personages en herkenbare problemen, stuk voor stuk klei…Lees verder

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties