Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Regen en sterren

Maeve Binchy (auteur)
Een aantal mensen uit diverse Europese landen ontmoet elkaar toevallig in een restaurantje op een Grieks eiland, waar ze gezamenlijk getuige zijn van een drama dat hen nader tot elkaar brengt.
Titel
Regen en sterren
Auteur
Maeve Binchy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nights of rain and stars
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2004
312 p.
ISBN
90-410-1469-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het verhaal gaat over de vakantie van vier vreemdelingen die getuige zijn van de vreselijke ramp als de Olga, een toeristenboot, opgaat in de vlammen. Ze leven mee met restauranthouder Andreas, die diep onder de indruk is van het gebeuren, want hij heeft Olga nog gekend, de grootmoeder van Manus naar wie de boot genoemd werd.

Op een boeiende wijze en met veel zin voor details en op een gemoedelijke toon vertelt Binchy over de beweegredenen van iedere vakantieganger, over hun bedenkingen en gevoelens. Thomas mist zijn zoontje Bill maar wil hem door zijn vertrek naar het buitenland de nodige ruimte geven om een leven op te bouwen met zijn moeder en haar nieuwe vriend. Tot hij beseft dat Bill nood heeft aan de nabijheid van zijn vader. Fiona wil niet met hangende pootjes terugkeren naar haar ouders die haar waarschuwden voor de egoïstische Shane. Ze verdraagt zijn woedeuitbarstingen en zelfs zijn slagen; ze zoekt het losgeld bijeen om Shane uit de gevangenis te helpen tot de toon …Lees verder
Op een mooi, zonnig Grieks eiland zijn vier toeristen toevallig samen getuige van een ernstige brand op een toeristenboot, en leren elkaar daardoor beter kennen. Eigenlijk zijn ze allemaal op de vlucht. Het zijn een Ierse verpleegster op reis met een verkeerde man, een Duitse tv-verslaggeefster op de vlucht voor de onthullingen van haar geliefde, een jonge Engelsman die van zijn vader het familiebedrijf in moet, en een Californiër die er moeite mee heeft om zijn zoon te delen met de nieuwe man van zijn ex-vrouw. Ze vinden troost en hulp bij elkaar en bij twee al wat oudere eilandbewoners die, door schade en schande wijs geworden, proberen de vier vreemdelingen te weerhouden van domme beslissingen. Problemen die spelen zijn o.a. huiselijk geweld, buitenechtelijke kinderen, scheiding, en alcoholisme. Maeve Binchy is een bekende Ierse schrijfster van bestsellers als 'De avondschool' en 'Vrienden voor het leven'. De meeste recensenten en lezers waren wat minder enthousiast over dit boek. …Lees verder

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans