Boek
Nederlands

Het huis op Tara Road

Maeve Binchy (auteur)
Een Ierse en een Amerikaanse vrouw, beiden met hun eigen verdriet en huwelijksproblemen, besluiten tijdens een zomer van huis te ruilen om te proberen tot rust te komen in een andere omgeving.
Extra onderwerp
Romans, liefdesverhaal
Titel
Het huis op Tara Road
Auteur
Maeve Binchy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tara Road
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
543 p.
ISBN
90-269-8561-4 9789026985614

Besprekingen


Binchy, Maeve
Het huis op Tara Road
Rosemary Ryan en Ria Johnson werken beiden op een groot makelaarskantoor. Het klikt meteen tussen hen en ze worden dikke vriendinnen. Toch verschillen ze grondig van elkaar. Rosemary is een natuurlijke schoonheid, vlot in de omgang en altijd zorgvuldig gekleed. Alle jongens zijn dol op haar, maar vinden het moeilijk om met haar aan te pappen. Rosemary wil eerst carrière maken en het is daarom de schuchtere Ria die eerst trouwt, en dan nog wel met de knappe Danny De Lynch, die een buitengewoon verkooptalent heeft en daardoor verwacht om het huis van zijn dromen te kunnen kopen.
Binchy voert heel wat personages ten tonele. Je doet er zelfs goed aan de familiebanden en relaties te noteren, wil je de draad niet kwijt raken. Ze beschrijft in geuren en kleuren hun doen en laten. Toch diept Binchy de problemen grondig uit: ze belicht ze vanuit verschillende hoeken en dat geeft het verhaal iets extra. Het resultaat is een heerlijk verhaal dat…Lees verder
Ria Johnson uit Dublin krijgt van haar man te horen dat hij wil scheiden omdat hij een verhouding heeft met een jonge vrouw. Om wat afstand te nemen ruilt ze twee zomermaanden van huis met de Amerikaanse Marilyn Vine uit Connecticut. Deze Marilyn heeft de dood van haar zoon niet willen accepteren, wat van invloed is op haar relatie met haar man. De twee vrouwen ontdekken in hun tijdelijke omgeving elk het geheim in het leven van de ander. Na hun woningruil blijken beide vrouwen evenwicht in hun leven gevonden te hebben. Een vlot te lezen roman waarin de karakters goed zijn uitgewerkt. Van de Ierse schrijfster is al een fors aantal boeken in het Nederlands verschenen, die veel gelezen worden. Een boek voor een breed publiek. Kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans