Boek
Nederlands

Een zaterdag in september

Maeve Binchy (auteur), Pieter Janssens (vertaler)
Tussen de jongeren die elke vrijdag vanuit Dublin met een bus naar hun woonplaats rijden, ontstaat een band.
Titel
Een zaterdag in september
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Pieter Janssens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lilac bus
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008 | Andere uitgaves
192 p.
ISBN
9789026985621 (paperback) 9789000336357 (paperback)

Besprekingen

Ook deze zaterdag rijdt buschauffeur Tom Fitzgerald zijn passagiers van Dublin naar Rathdoon. De bus zit vol met mensen die elkaar allemaal kennen, maar toch hun eigen, verborgen, leven leiden. De auteur geeft op haar rake en zuivere manier een beschrijving van de chauffeur en zijn reizigers, die allen hun problemen hebben. Nancy Morris bijvoorbeeld heeft een goede baan, maar is vreselijk gierig. Dee Buck, dochter van de plaatselijke arts, heeft in stilte een verhouding met een collega van haar vader. Zo krijgen alle reizigers een treffende typering. Een boek van de geliefde Ierse schrijfster dat zeker het lezen waard is. Paperback met vrij kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties