Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De spiegel van het meer

Maeve Binchy (auteur), Annet Mons (vertaler)
Een jonge vrouw, die verdwenen is en van wie men aanneemt dat ze verdronken is, duikt op in Londen met de man die ze liefheeft.
Titel
De spiegel van het meer
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The glass lake
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, [2013]
576 p.
ISBN
9789000336258 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het boeiende relaas van de relatie tussen een moeder en haar dochter. Het verhaal, dat speelt in een Iers dorpje, begint in 1952. De moeder 'verdwijnt', zwanger, spoorloos uit het gezin en Ierland. De dochter verbrandt de achtergelaten brief, zodat het geen zelfmoord lijkt, en neemt zich voor de zelfstandigheid, die haar moeder voorstond, na te streven. Later ontwikkelt zich een correspondentie tussen moeder en dochter, waaruit grote gehechtheid en levenswijsheid spreken. Het komt nog tot teleurstellingen, schokkende gebeurtenissen en ontmoetingen tussen de twee vrouwen, die in dit epische verhaal centraal staan. De schrijfster (1940-2012) schildert ook het leven op het Ierse platteland in die tijd in al zijn bontheid. Zi

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties