Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De avondschool

Maeve Binchy (auteur)
Een Ierse die haar geliefde naar Sicilie͏̈ heeft gevolgd, keert na jaren naar haar vaderland terug om daar les te gaan geven aan een avondschool.
Extra onderwerp
ROM, Romantische verhalen
Titel
De avondschool
Auteur
Maeve Binchy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Evening class
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
447 p.
ISBN
9789026985904

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De avondschool is een eigentijdse zich in Dublin afspelende raamvertelling, vol verhalen waarin de liefde een centrale rol speelt. Verbindende figuur is de Iers-Italiaanse Signora; zij is de goede fee in Binchy's sprookjeswereld waarin goede bedoelingen zegevieren. Signora en Aidan Dunne starten een avondcursus Italiaans. De cursus trekt mensen met een zeer verschillende achtergrond aan. Binchy hanteert met verve de triviale trucendoos, maar haar personages zijn goed getypeerd en haar geloof in het effect van een positieve instelling is sympathiek. Van de hand van de Ierse successchrijfster verschenen verschillende bestsellers. Herdruk met een eigentijds omslag. Volle bladspiegel, kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans