Boek
Nederlands

Bram en het droomengeltje

Lucinda Riley (auteur), Harry Whittaker (auteur), Marie Voigt (illustrator)
+1
Bram en het droomengeltje
×
Bram en het droomengeltje Bram en het droomengeltje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bram is net verhuisd van een flat in de stad naar het platteland. Dat is fijn, maar ook best spannend. ’s Nachts hoort hij allerlei enge geluiden en heeft hij nare dromen. Als droomengeltje Lot dat hoort, komt ze in actie om Bram te helpen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Bram en het droomengeltje
Auteur
Lucinda Riley Harry Whittaker
Illustrator
Marie Voigt
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Xander, 2020
58 p. : ill.
ISBN
9789401613163 (hardback)

Besprekingen

Bram gaat verhuizen van de stad naar het platteland. Dat is natuurlijk erg spannend, vooral als hij 's nachts ook nog enge geluiden hoort. Gelukkig krijgt Bram hulp uit een wel heel bijzondere hoek: van een droomengeltje! Lot weet precies hoe ze Bram kan helpen… Lucinda Riley wierf wereldwijd enorme bekendheid met haar boekenreeks ‘De zeven zussen’. Ook in Nederland werd dit een enorme bestsellerserie. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Riley ook kinderboeken maakt. Dit boek over Bram is haar eerste kinderboek en verscheen in haar nieuwe ‘Bescherm Engeltjes’-serie, waarin binnenkort nog drie delen over kinderen en engeltjes zullen verschijnen. Het verhaal had op veel momenten een stuk korter verteld kunnen worden en soms is het ook iets te uitleggerig. De illustraties van de Duitse Marie Voigt zijn vooral erg mooi wat betreft het kleurgebruik en passen uitstekend bij het verhaal. Haar personages lijken wat simpel, maar ze zijn gelukkig erg aandoenlijk. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Lucinda Riley

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, Noord-Ierland, 16 februari 1968) is een Iers schrijfster van historische fictie en een voormalig actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, studente dramaturgie, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze heeft veel gereisd, vooral in het Verre Oosten.

Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven. Ze publiceerde haar eerste roman twee jaar later.

Ze publiceerde haar eerste zeven romans onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Ze begint de cyclus in 2013.

Lucinda Riley verdeelt haar leven, met haar man en vijf kinderen, tussen haar huis aan de kust van Norfolk in het oosten van Engeland en haar huis in de Provence op het schiereiland Saint-Tropez.

Lees verder op Wikipedia