Boek
Nederlands

De paashaas en de kuikentjes

Liesbet Slegers (auteur)

De paashaas en de kuikentjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De paashaas is zo druk met de de andere dieren te helpen, dat hij er bijna niet aan toekomt om eieren te versieren. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties, spellejtes, een liedje en een stripverhaal over Pasen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De paashaas en de kuikentjes / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[52] p. : ill.
ISBN
9789044838541 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante prentenboek is het derde deel in een reeks boeken van deze auteur over feesten. Na 'Happy Halloween' (2014) en 'De Kerstman en de kerstmuisjes'* (2018) staat nu het paasfeest centraal. De paashaas is druk met het versieren van de paaseieren, maar wordt telkens gestoord door een van de bosdieren. Mevrouw Vos vraagt hem te helpen plantjes in de tuin te zetten, in het nest van moeder Vogel zitten gaten en het huisje van Eekhoorn moet schoongemaakt worden. En dan vraagt moeder Kip ook nog eens om op haar kuikentjes te passen. Ze spelen en knutselen heel wat af, maar ondertussen komt de paashaas niet aan de versierde eieren toe. Geen nood, de kuikentjes helpen hem. Na dit verhaal volgt een aantal pagina’s met onder meer spelletjes, een liedje en een stripverhaal. Met vrolijk gekleurde illustraties over dubbele pagina’s in de bekende tekenstijl van de prentenboekenmaakster met dik omlijnde figuren en met hier en daar gefotografeerde elementen. De tekst is gedrukt in duidelijke…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia