Boek
Nederlands

Alles stroomt : roman

Lief Vleugels (auteur)
Een moeder probeert de zelfdoding van haar dochter te begrijpen.
Titel
Alles stroomt : roman
Auteur
Lief Vleugels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Xanten, 2015
344 p.
ISBN
9789491446160 (paperback)

Besprekingen

Mathilde heeft haar hele leven geworsteld met psychische problemen, wat haar uiteindelijk in maart 2014 samen met haar vriend de dood indrijft. Haar moeder onderzoekt haar leven aan de hand van nagelaten dagboekfragmenten, samen met haar eigen herinneringen, en tracht daarmee ook haar eigen verlies en haar rol als moeder te verwerken. Een indringend geschreven roman vanuit het perspectief van de moeder afgewisseld met chronologische delen uit het dagboek en een afscheidsbrief van de dochter. Hiermee word je als lezer meegenomen in de strijd van haar leven. Lief Vleugels heeft deze roman geschreven voor haar dochter die van plan was haar leven en ervaringen in de psychiatrie te beschrijven. ‘Alles stroomt’ is de vierde roman van de Vlaamse auteur.

Over Lief Vleugels

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Familielid van Lief Vleugels

Lief Vleugels (Herentals, 1953) is een Vlaamse schrijfster. Zij schrijft proza en poëzie, was als docente schrijftraining en poëzie verbonden aan de Antwerpse SchrijversAcademie, de Schrijversvakschool in Paramaribo (Suriname), en diverse organisaties, zoals scholen, bibliotheken en gevangenissen.

In 1999 verscheen haar debuutroman Zullen we dansen, prinses, gevolgd door de roman Schelpen en lege dozen (2001), beide bij Uitgeverij Wereldbibliotheek in Amsterdam. In 2013 verscheen bij Uitgeverij Xanten in Utrecht haar roman Omdat de dagen liegen", in 2015 de (auto)biografische roman "Alles stroomt", over het leven en de zelfdoding van haar dochter.

Haar poëziebundels Getij (2005), In de adem van Zeus (2007) en Mensen (2008) werden uitgebracht door Uitgeverij P in Leuven. Tevens publiceerde ze verhalen en gedichten in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften.

Referenties

Lees verder op Wikipedia