Alice in Wonderland

Lewis Carroll (auteur), John Tenniel (illustrator), Akkie De Jong (vertaler)
Als Alice een haastig, sprekend, wit konijn achterna holt, komt ze in een heel wonderlijke omgeving terecht. Alles is daar anders dan in de gewone wereld en ze ziet er eindeloos veel sprekende dieren. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Alice in Wonderland
Auteur
Lewis Carroll
Illustrator
John Tenniel
Vertaler
Akkie De Jong
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Alice's adventures in Wonderland
Uitgever
Den Haag: Kemper Conseil Publishing, 2017 | Andere uitgaven
144 p. : ill.
ISBN
9789076542836 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

'O, ik heb zo vreemd gedroomd!' zegt Alice tegen haar zus als ze uit een zomermiddagslaapje ontwaakt. En dat is nog heel mild uitgedrukt. Vanaf het ogenblik dat Alice een Wit Konijn met een horloge in zijn vestzakje ziet langslopen, volgen de wonderlijke gebeurtenissen elkaar in snel tempo op: drankjes en koekjes die haar doen groeien of krimpen, een kat waarvan de grijns nog te zien is als de rest van het dier al is verdwenen, een Hartenkoningin die voortdurend roept dat er koppen moeten vallen, een hertogin die overal een moraal in ziet. Maar meer nog dan de vreemde personages, dieren en kaarten, is het de taal die voor de grootste verwarring bij Alice zorgt. Door haar nuchterheid en gezond verstand is Alice opgewassen tegen de ontregelde situaties. De vertaling laat zich soepel lezen, wat gezien Carrolls woordspelingen geen geringe verdienste is (die van Matsier is echter beter, vooral in de gedichten). Met de voor kinderen wat ouderwets aandoende, oorspronkelijke illustraties van …Lees verder

Over Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson, (Daresbury, 27 januari 1832 — Guildford, 14 januari 1898) was een Engelse diaken (dus geen priester) in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus die vooral bekend is geworden door zijn kinderboeken. Hij was het derde kind en de oudste zoon in een gezin van elf kinderen. In januari 1851 vertrok hij naar Oxford waar hij in 1854 cum laude in de wiskunde afstudeerde aan Christ Church. Later werd hij daar lector, tot 1881. Hij stierf op 14 januari 1898 aan de gevolgen van een longontsteking in Guildford, waar hij ook begraven werd.

Zijn beroemdste werken zijn:

  • Alice's Adventures in Wonderland (1865) (Nederlands: Alice in Wonderland)
  • Through the Looking-Glass (1872) (Nederlands: Door de spiegel)
  • The Hunting of the Snark (1876) (Nederlands: De jacht op de trek/strok/slaai)

De illustraties van Sir John Tenniel bij de boek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties