Boek
Nederlands

Blauwtje en geeltje : een verhaal voor kinderen en andere mensen

Leo Lionni (auteur)
+1
Blauwtje en geeltje : een verhaal voor kinderen en andere mensen
×
Blauwtje en geeltje : een verhaal voor kinderen en andere mensen Blauwtje en geeltje : een verhaal voor kinderen en andere mensen

Blauwtje en geeltje : een verhaal voor kinderen en andere mensen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een uit blauw papier gescheurde kleurenvlek heeft veel vriendjes, maar zijn allerbeste vriend is Geeltje en samen zijn zij groen. Vierkant prentenboek met zeer basale illustraties van stukjes gekleurd papier, die het mengen van kleuren aanschouwelijk maakt. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Vriendschap
Titel
Blauwtje en geeltje : een verhaal voor kinderen en andere mensen
Auteur
Leo Lionni
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little blue and little yellow
Uitgever
Utrecht: AnkhHermes, 2021 | Andere uitgaves
[44] p. : ill.
ISBN
9789020216110 (hardback)

Besprekingen

Eenvoudig vierkant prentenboek waarin twee vriendjes, Blauwtje en Geeltje, groen worden als ze elkaar omarmen. Ze worden niet meer herkend, als ze thuis komen. Ze huilen blauwe en gele tranen en deze smelten weer aan elkaar. Als de ouders van Blauwtje ook Geeltje omarmen, zien ze wat er gebeurd is. Het verhaal loopt goed af. Heruitgave van een klassiek prentenboek, dat voor het eerst verscheen in 1959 en sindsdien vele malen en in veel talen werd herdrukt. De basale illustraties zijn abstract, gescheurde stukjes gekleurd papier, maar goed herkenbaar; kleur is een belangrijk gegeven. De korte teksten onder aan de pagina's ondersteun de illustraties goed. Geschikt voor kleuters die wel eens kleuren gemengd hebben en zich kunnen identificeren met abstracte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Leo Lionni

Leo Lionni (Amsterdam, 5 mei 1910 - Italië, 12 oktober 1999) was een auteur en illustrator van kinderboeken en grafisch vormgever. De boeken van Lionni kenmerken zich door de eenvoud en een typische Bauhaus-stijl. Boeken als Swimmy, Blauwtje en Geeltje (over twee kleuren) en Frederick (over een muizenfamilie) genieten internationale bekendheid, voornamelijk in de Verenigde Staten en Italië, waar hij de boeken maakte. De bijnaam van Lionni luidt meester van de fabel.

Carrière

Als kind werd Lionni beïnvloed door de Hollandse meesters zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer die hij opzocht in het dicht bij zijn huis gelegen Rijksmuseum. Als jongeman liet hij zich ook beïnvloeden door de opkomende Bauhaus en avant-garde-stijlen. Na zijn jeugd verhuisde hij naar Italië.

In 1935 behaalde hij zijn doctoraat in de economie op de Universiteit van Genua. Hij richtte zich …Lees verder op Wikipedia