Boek
Nederlands

De club van lelijke kinderen

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
+1
De club van lelijke kinderen
×
De club van lelijke kinderen De club van lelijke kinderen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Generaal Isimo wil alle lelijke kinderen oppakken om zijn land mooi en schoon te maken. Twee kinderen weten te ontsnappen als de lelijkerds voor een "uitstapje" worden opgehaald. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Onderdrukking
Leesniveau
AVI M6, AVI E6, AVI 8, AVI 9
Titel
De club van lelijke kinderen
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2020
120 p. : ill.
Aantekening
Achterin enkele foto's en het verhaal achter het boek en de film
ISBN
9789021679402 (hardback)

Besprekingen

De dictator generaal Isimo wil van zijn staat een schone, mooie staat maken. Op een dag wordt er vanaf het dak van de school van Paul een foto van de kinderen gemaakt. Sommige van de kinderen op de foto zijn met een stift omcirkeld. Een paar dagen later rijdt er een bus voor om de omcirkelde kinderen mee te nemen op een schoolreisje. Zo begint voor Paul een groot avontuur. De schrijver protesteert middels dit boek tegen discriminerende dictaturen. De karakters zijn goed getypeerd. De vlotte schrijftrant, het goede en geestige taalgebruik en de sfeervolle zwart-wittekeningen verhogen het leesplezier. Voorzien van een omslag met een wat karikaturale, gekleurde tekening van een groep lelijke kinderen. Heruitgave naar aanleiding van de komende film*, met achterin enkele foto's en het verhaal achter het boek en de film. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Jacobus Petrus Maria (Koos) Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties