Boek
Nederlands

Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters

Kathleen Amant (auteur), Jet Boeke (auteur), Dick Bruna (auteur)
+1
Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters
×
Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters

Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Verhalen, prenten en liedjes voor peuters. Over op het potje gaan, ziek zijn, een broertje of zusje krijgen, speelgoed delen, vieze groenten opeten... Met bekende liedjes als 'Hoedje van papier' en 'Op een grote paddenstoel'. Ook kleuren, tegenstellingen, de seizoenen etc. komen aan bod.
Titel
Het pi-pa-peuterboek : het grote voorleesboek voor peuters / Kathleen Amant, Jet Boeke, Dick Bruna ... [et al.]
Auteur
Kathleen Amant Jet Boeke Dick Bruna
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
132 p. : ill.
ISBN
9789021670690 (hardback)

Besprekingen

In het prachtige rijtje voorleesbundels van uitgeverij Ploegsma (onder andere Ridders, dino’s en piraten en Het grote opa- en omaboek) verscheen begin dit jaar een nieuwe titel, speciaal gericht op kinderen van zo’n twee tot vier jaar oud. Deze leeftijdsbegrenzing moet overigens niet al te nauw worden genomen, want ook oudere kinderen zullen genieten van de herkenbare thema’s en verhalen in Het pi-pa-peuterboek.
Het is een flink boek: groot in formaat, lekker dik en met een stevige, harde kaft. Een echt voorleesboek dus: mooi om cadeau te doen en een aanwinst voor iedere boekenkast. En dankzij de zeer gevarieerde inhoud een ideaal boek om op een regenachtige middag mee op de bank te kruipen, of om iedere avond voor het slapengaan een verhaaltje uit voor te lezen. Het pi-pa-peuterboek bevat 36 korte geïllustreerde verhalen, variërend in lengte van twee tot tien pagina’s, passend bij de gemiddelde spanningsboog van peuters. Sommige teksten zijn wat aan …Lees verder
Deze prachtige bundel bevat ruim 35 verhalen voor kinderen in de peuterleeftijd. Allerlei thema’s die passen binnen het jonge peuterleven passeren de revue: plassen op het potje, ziek zijn, kleuren leren, de seizoenen, een verjaardagsfeestje, enz. De voorleesbundel bevat verhalen – korte en wat langere – van bekende auteurs (o.a. Annie M.G. Schmidt, Dick Bruna, Imme Dros, Nannie Kuiper), maar ook liedteksten, versjes en kijkplaten die meestal al eerder zijn verschenen. Ze worden ondersteund door tekeningen van bekende illustratoren (o.a. Annemarie van Haeringen, Fiep Westendorp, Alex de Wolf, Dagmar Stam). Doordat er verschillende illustratoren aan de bundel meewerkten, is er sprake van verschillende stijlen maar alle prenten sluiten goed aan bij de doelgroep en zijn lekker kleurig. De liedjes, ook stuk voor stuk oude bekenden als 'Ik zag twee beren' en 'Op een grote paddenstoel', hebben allemaal een nieuwe, frisse illustratie van Mies van Hout gekregen. De stevig gebonden, kloeke uit…Lees verder

Het pi-pa-peuterboek

Peuterklassiekers in de vorm van verhaaltjes, gedichtjes en liedjes voor de allerkleinsten samen gebundeld in één boek. Alom bekende verhalen zoals Jip en Janneke, Dikkie Dik, Muis, Kaatje etc volgen elkaar op. Ze gaan over belangrijke momenten in een peuterleven - een baby erbij, ziek zijn of jarig, naar de peuterspeelzaal - of typische activiteiten in elk seizoen (zoals 'Op een grote paddestoel' in de herfst). Mooie, grote en kleurrijke tekeningen van veel verschillende illustratoren vullen de verhalen prima aan.
Een boek dat menig ouder en peuter zal bekoren omwille van de grote hoeveelheid bekende verhaaltjes.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties