Boek Nederlands

De lieve boze wolf

Julie Bind (auteur), Michaël Derullieux (illustrator)
+1
De lieve boze wolf
×
De lieve boze wolf De lieve boze wolf

De lieve boze wolf

Julie Bind (auteur), Michaël Derullieux (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De grote, boze wolf wordt door zijn hongerige kinderen op pad gestuurd. Maar alle dieren die hij wil vangen, hebben zelf hongerige kleintjes. Is die boze wolf eigenlijk wel zo boos? Prentenboek met sfeervolle, grappige kleurenilustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De lieve boze wolf
Auteur
Julie Bind
Illustrator
Michaël Derullieux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le gentil méchant loup
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[24] p. : ill.
ISBN
9789044821192 (hardback)

Besprekingen

Omdat zijn jongen honger hebben, gaat de wolf in De lieve boze wolf op jacht. Hij ontmoet diverse prooien, maar laat de dieren gaan als zij de consequenties duidelijk maken. Want wanneer de wolf het konijn zou opeten, hebben de konijnenjongen geen eten. Het geitje lijkt het volgende slachtoffer, maar ook hier toont de wolf medeleven. Zijn compassie wordt beloond als de dieren zeggen dat ze de wolf erg vriendelijk vinden. De wolf interpreteert het compliment echter niet als zodanig, want hij wil een ‘boze wolf’ zijn. Uiteindelijk komt de wolf bij een bakkerij terecht, waar de bakker bij het zien van de wolf op de vlucht slaat, zodat deze allerlei lekkernijen kan meenemen. Nadat hij geld heeft achtergelaten, deelt de wolf zijn buit met de dieren die hij heeft laten gaan. Eenmaal thuis smult het wolvengezin van de broodjes en de taart. Wanneer de jongen aan hun vader vragen of hij de bakker heeft opgegeten, antwoordt hij: ‘Tuurlijk! Ik ben de grote boze wolf, is het niet?’.
D…Lees verder
Op een koude nacht wordt de grote, boze wolf wakker gemaakt door zijn kinderen, ze hebben honger. Tegen zijn zin gaat vader wolf eten zoeken. Al gauw komt hij een mals konijntje tegen maar als de wolf hem wil meenemen schreeuwt het konijn dat hij niet meer voor zijn kindjes kan zorgen als de wolf hem verslindt. De wolf zwicht en laat het konijn gaan. Ook het geitje en het rendier smeken wolf hen te laten leven en wolf eet ze niet op. Als het licht wordt, bereikt een smakelijke geur zijn neus. In de bakkerij vult wolf zijn zak met taart, brood en koek en laat keurig geld achter. Op de terugweg deelt wolf zijn buit en vertelt thuis natuurlijk dat hij de bakker verslonden heeft: hij is immers de grote boze wolf. Grappig prentenboek dat speelt met het cliché van de boze wolf. De prenten, pentekeningen ingekleurd met waterverf en krijt, zijn rijk aan kleur en expressie. Ze passen goed bij de tekst, die is gedrukt in verschillende lettertypes. Het geheel is vol humor: de valse wolf heeft ee…Lees verder

De lieve BOZE wolf

Het is bar koud maar de grote boze wolf moet zijn bed uit want de kleintjes hebben reuzenhonger. In de winternacht gaat hij op rooftocht. Hij grijpt een konijn bij zijn oren, maar het konijn smeekt de wolf om zijn leven. Hij moet dringend eten zoeken voor het ontbijt van zijn kleintjes. De wolf laat hem vrij. Opgelucht bedankt het konijn hem en zegt dat hij heel vriendelijk is. Dit zint de wolf niet want denkt hij “Ik ben een grote BOZE wolf”. Zo wordt het verhaal verder repetitief opgebouwd met een geitje en het rendier van de kerstman, die de wolf beiden laat gaan. In het dorp snuift de wolf de geur op van een bakkerij. De bakker slaat op de vlucht en de wolf bedient zich van al de vers gebakken broden en taarten. Hij laat wat geld achter en onderweg trakteert hij zelfs nog het konijn, het geitje en het rendier. Thuis doen de kinderen zich tegoed aan al het heerlijks en ze vragen of papa de bakker heeft opgegeten. “Tuurlijk! Ik ben de grote BOZE wolf.”
Een plezierig verhaal wa…Lees verder