Dvd
Engels

Elementary. Seizoen 5

Jonny Lee Miller (acteur), Lucy Liu (acteur)
De legendarische detective Sherlock Holmes is uit de afkickkliniek ontslagen en begint een nieuw leven in New York als adviseur van de politie, waarbij hij hulp krijgt van zijn trouwe “afkickcoach”, Dr. Joan Watson.
Titel
Elementary. Seizoen 5
Acteur
Jonny Lee Miller Lucy Liu
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: CBS DVD, © 2017
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2016-2017
Speelduur
ca. 16 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
5053083150679

Besprekingen

Seizoen 5 (2016-2017) van de Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op het personage Sherlock Holmes. Sherlock (Jonny Lee Miller) is in deze moderne lezing een Engelse detective die uit een afkickkliniek komt en gaat werken als adviseur van de New Yorkse politie. Watson is deze keer een vrouw (Lucy Liu). Zij is de coach uit de kliniek die nazorg biedt en ondertussen Sherlock helpt bij de zaken. De serie wordt alom vergeleken met de populaire BBC-versie van een moderne Sherlock en blijft daarbij fier overeind: het is anders, maar net zo onderhoudend, de Amerikaanse Sherlock is minder ijzig en kwetsbaarder. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 19-4-'14): 'Vergeleken met de BBC-serie leunt Elementary meer op de personages en hun onderlinge band dan op ingewikkelde plots. Desalniettemin is ook deze reeks een must voor de fans van Sherlock Holmes die alle varianten en vertolkers in hun verzameling willen hebben.' Bevat 24 afleveringen.

Over Jonny Lee Miller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Jonathan 'Jonny' Lee Miller (Kingston upon Thames, 15 november 1972), is een Engels acteur. Hij werd in zowel 2008 (voor zijn hoofdrol in de komedieserie Eli Stone) als 2012 (voor die in Elementary) genomineerd voor een Satellite Award en in 2011 samen met de gehele cast van Dexter voor een Screen Actors Guild Award. Miller debuteerde in 1982 als acteur in een aflevering van de sciencefictionserie Doctor Who. Zijn eerste filmrol volgde in 1995, als Dade 'Zero Cool' Murphy in de cyberpunk-thriller Hackers.

Miller is een kleinzoon van acteur Bernard Lee. Hij was van 28 maart 1996 tot september 1997 getrouwd met actrice Angelina Jolie. Hij trouwde in 2008 met actrice Michele Hicks met wie hij datzelfde jaar zijn eerste kind kreeg, een zoon Buster Timothy. In 2018 zijn ze gescheiden.

Filmografie

*Exclusief 5+ televisiefilms