Boek
Nederlands

Drie vrouwen

Ook verschenen als Paradijs op aarde

Jojo Moyes (auteur), Margot Van Hummel (vertaler)
+1
Drie vrouwen
×
Drie vrouwen Drie vrouwen

Drie vrouwen

Ook verschenen als Paradijs op aarde

Een meisje ontdekt de bewogen familiegeschiedenis van de twee generaties vrouwen voor haar.
Titel
Drie vrouwen
Ook verschenen als
Paradijs op aarde
Auteur
Jojo Moyes
Vertaler
Margot Van Hummel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sheltering rain
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2020
395 p.
ISBN
9789026141379 (paperback)

Besprekingen

Als Kates derde relatie na zes jaar op de klippen loopt, heeft ze dringend behoefte aan rust en besluit ze haar 16-jarige dochter Sabine voor enkele maanden naar Ierland te sturen om bij haar grootmoeder te logeren. Sabine ziet dat absoluut niet zitten, ook al omdat ze die grootmoeder, Joy, helemaal niet kent. Het enige wat haar aanspreekt is dat Edward, haar grootvader, een paardenfokkerij bezit en dat ze in een prachtig domein wonen, Kilcarrion House genaamd.

De eerste kennismaking verloopt inderdaad niet al te best en het zal enige tijd duren vooraleer het ijs tussen grootmoeder en kleindochter wordt gebroken. Oude foto's waarop Joy te zien is tijdens haar jeugd als dochter van een Brits administrator in de kroonkolonie Hong Kong, wekken Sabines nieuwsgierigheid op en weldra komen de verhalen los van de grootmoeder over haar huwelijk met Edward, die marineofficier was en haar na hun huwelijk mee naar Ierland nam. Deze onverwachte toenadering zal zowel voor Kate als voor Sabi…Lees verder
De Engelse Joy, wonend met haar ouders in Hongkong, ontmoet een Ierse marineofficier en het is liefde op het eerste gezicht. Na een paar jaar volgt ze hem en trouwt met hem; ze gaan wonen op hun landgoed in Ierland. Veertig jaar later komt hun kleindochter naar hen toe. Het 16-jarige meisje heeft conflicten met haar moeder. Maar ze vindt ook geen rust bij haar grootmoeder. Alles verandert als zij door een doos met foto's inzicht krijgt in de belevenissen van haar familie. Een vlot geschreven verhaal, dat zeker voor liefhebbers van familieromans over meer generaties aantrekkelijk is. Eerder verschenen als 'Paradijs op aarde' (2001).