Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De laatste liefdesbrief

Jojo Moyes (auteur), Milly Clifford (vertaler)
Een journaliste vindt een liefdesbrief van een man die in de jaren zestig van de 20e eeuw zijn geliefde vraagt haar echtgenoot te verlaten, terwijl ook zijzelf een affaire met een getrouwde man heeft.
Titel
De laatste liefdesbrief
Auteur
Jojo Moyes
Vertaler
Milly Clifford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last letter of your lover
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Kern, 2011
462 p.
ISBN
9789032512651 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Ellie, een jonge journaliste die schrijft voor de themabijlagen van de krant The Nation, stuit bij een zoektocht in het archief op een liefdesbrief van een man aan een getrouwde vrouw. Meteen voelt ze een connectie. Zelf heeft ze een relatie met een getrouwde man en ze vraagt zich af of haar minnaar uiteindelijk ook de keuze tussen zijn vrouw of haar zal maken. Ellie gaat op zoek naar de vrouw aan wie de brief geschreven is. Ze moet en zal te weten komen wat er precies gebeurd is. De vrouw voor wie de brief bedoeld was, is Jennifer. Ook haar verhaal wordt helemaal uit de doeken gedaan in De laatste liefdesbrief. Door een hele reeks omstandigheden worden Jennifer en Boot (haar minnaar) steeds weer uit elkaar gedreven, maar wanneer hun verhaal samenkomt met het verhaal van Ellie, lijkt alles uiteindelijk toch goed te komen.
Het eerste deel van De laatste liefdesbrief gaat over het leven van Ellie in 2003. Het is een korte inleiding waarin je kennismaakt met een…Lees verder
Londen 2003. Journaliste Ellie vindt in het krantenarchief een intrigerende liefdesbrief. Ze gaat op zoek naar het verhaal hierachter, terwijl ze zelf in tweestrijd is over haar relatie met een getrouwde man. Londen 1960. Jennifer wordt wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk en herinnert zich niets. Na herstel past ze zich aan, maar er blijft onvrede. Ook zij begint, na het vinden van een liefdesbrief, een zoektocht. Dit verhaal over liefde, passie en verlies is diep ontroerend en een ode aan het schrijven van brieven om liefde te uiten. Het perspectief verspringt tussen beide hoofdpersonen, en ook in tijd, maar raakt met elkaar verweven. De karakterisering van de Londense upperclass in de jaren zestig is raak, evenals het milieu aan de Middellandse Zee. De Engelse schrijfster (1969) is werkzaam bij de Independant en won eerder met 'Verboden vruchten' in 2004 de Romantic Novel of the Year. Deze roman, met dezelfde prijs bekroond in 2011, is meeslepend tot het einde. Kleine druk.