Cd

Perchance to dream

John Zorn (uitvoerder), Bill Frisell (uitvoerder), John Medeski (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Perchance to dream
Uitvoerder
John Zorn 1953- (componist;saxofoon) Bill Frisell  (gitaar) John Medeski  (piano;keyboards) Brian Marsella  (piano) Kenny Wollesen  (slagwerk)
Uitgever
Tzadik, 2022
1 cd
Speelduur
00:44:37
EAN
0702397838722
CDR
JE48782

Over John Zorn

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Andy Newcombe Farnborough, UK

John Zorn (New York, 2 september 1953) is een Amerikaans jazzmusicus, die sinds begin jaren tachtig bekendheid verworven heeft. Hij is een van de belangrijke vertegenwoordigers van de 'Downtown' experimentele muziekscene. Zijn hoofdinstrument is de altsaxofoon, al speelt hij ook andere instrumenten. Hij hanteert een sterk eclectische stijl.

Zorn is Joods. Dit komt tot uiting in zijn muziekproject 'Masada', waarbij hij onder andere met een jazzkwartet composities speelt die sterk door traditionele Joodse muziek (klezmer) zijn beïnvloed. Daarnaast heeft hij vele andere, sterk uiteenlopende projecten, gaande van jazz, soundtracks, improvisatie, hedendaags klassiek, metal, enzovoort.

Samenwerkingen

Zorn bracht als componist en muzikant meer dan 200 albums uit en leverde een bijdrage aan even zoveel albums. Wisselende samenwerkingen zijn kenmerkend. Hij werkte onder anderen samen met Joey Baron, Dave Douglas, Mike Patton, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties