Luisterboek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The grapes of wrath

John Steinbeck (auteur), John Chancer (verteller)

The grapes of wrath

John Steinbeck (auteur), John Chancer (verteller)
Een arme pachtersfamilie in Oklahoma wordt evenals vele lotgenoten in de jaren dertig werkloos en hoopt het geluk te vinden op de plantages in Californie͏̈.
Titel
The grapes of wrath
Auteur
John Steinbeck
Verteller
John Chancer
Taal
Engels
Uitgever
London: Hachette Digital, 2010
16 cd's
Speelduur
ca. 20 u
Aantekening
Volledige tekst
ISBN
9781405509145

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek uit 1939, een van de bekendste van Steinbeck (1902-1968), naast onder meer 'East of Eden' en 'Of mice and men'. Voorgelezen door de Amerikaanse acteur John Chancer. Het verhaal speelt in de tijd van de Grote Depressie. Een arme pachtersfamilie in Oklahoma wordt zoals vele lotgenoten werkloos en trekt naar Californië, het land van zon en wijn, in de hoop werk en geluk te vinden. De bittere werkelijkheid is anders, een confrontatie met duizenden werklozen die onder dezelfde valse voorspiegelingen daarheen zijn gelokt en die voor steeds lagere lonen moeten werken om niet van de honger om te komen. Een bezielde, sociaal bewogen roman over deze zwarte bladzijde uit Amerika's sociale geschiedenis met prachtige persoons- en situatiebeschrijvingen. Steinbeck kreeg voor dit boek de Pulitzer Prize. In 1940 verfilmd door John Ford.

Over John Steinbeck

John Ernst Steinbeck (Salinas (Californië), 27 februari 1902 – New York, 20 december 1968) was een Amerikaans auteur die in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur won. In de loop van zijn carrière schreef Steinbeck zevenentwintig boeken: zestien romans, zes non-fictieboeken en vijf bundels met korte verhalen.

Stijl en thema's

Steinbeck schreef in een naturalistische/sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. Zijn werk The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) vertelt het verhaal van de Joads, een arme familie uit de Amerikaanse staat Oklahoma tijdens de "Dust Bowl", hun tocht naar de staat Californië en de problemen die ze daarbij ondervinden. De roman stelt op een indringende manier het immigratievraagstuk aan de orde en wordt gezien als een verdediging van de armen tegen de rijken.

East of Eden is waarschijnlijk het belangri…Lees verder op Wikipedia