Makkelijk lezen
Engels

East of Eden

John Steinbeck (auteur), Mary Gladwin (bewerker)
Het leven van een Amerikaanse familie vanaf de Amerikaanse Burgeroorlog tot en met het eerste kwart van de 20e eeuw. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
East of Eden / John Steinbeck ; retold by Mary Gladwin
Auteur
John Steinbeck
Bewerker
Mary Gladwin
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2001
VII, 102 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitg.
ISBN
0-582-43470-X 9780582434707

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit de 'Penguin Readers', een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woorden lijst Engels-Engels, en met een aantrekkelijk omslag. Hier een vereenvoudigde en bekorte versie van de bekende (met James Dean verfilmde) roman van de Amerikaanse schrijver (1902-1968). Het is een familiekroniek, spelend in Connecticut en in Californië, die de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog tot het eerste kwart der 20e eeuw omspant en een veelheid van excentrieke karakters ten tonele voert. Geen illustraties. Niveau: bovenbouw (3000 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over John Steinbeck

John Ernst Steinbeck (Salinas (Californië), 27 februari 1902 – New York, 20 december 1968) was een Amerikaans auteur die in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur won. In de loop van zijn carrière schreef Steinbeck zevenentwintig boeken: zestien romans, zes non-fictieboeken en vijf bundels met korte verhalen.

Stijl en thema's

Steinbeck schreef in een naturalistische/sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. Zijn werk The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) vertelt het verhaal van de Joads, een arme familie uit de Amerikaanse staat Oklahoma tijdens de "Dust Bowl", hun tocht naar de staat Californië en de problemen die ze daarbij ondervinden. De roman stelt op een indringende manier het immigratievraagstuk aan de orde en wordt gezien als een verdediging van de armen tegen de rijken.

East of Eden is waarschijnlijk het belangri…Lees verder op Wikipedia