Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

East of Eden

John Steinbeck (auteur)
Uitvoerige familiekroniek, spelend in Connecticut en in Californie͏̈, die de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog tot het eerste kwart der 20e eeuw omspant en een veelheid van excentrieke karakters ten tonele voert.
Titel
East of Eden
Auteur
John Steinbeck
Taal
Engels
Editie
Centennial ed.
Uitgever
New York: Viking, 2003 | Andere uitgaves
601 p.
ISBN
0-670-03304-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Uitvoerige familiekroniek, spelend in Connecticut en in Californië, die de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog tot het eerste kwart der 20e eeuw omspant en een veelheid van excentrieke karakters ten tonele voert. Het hoofdthema wordt gevormd door de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Bevat een introductie door David Wyatt (21 p.). Zilverkleurige paperback met een kleurenfoto van een huis in een verder desolaat Amerikaans landschap; zeer kleine letter en goede marges.

Over John Steinbeck

John Ernst Steinbeck (Salinas (Californië), 27 februari 1902 – New York, 20 december 1968) was een Amerikaans auteur die in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur won. In de loop van zijn carrière schreef Steinbeck zevenentwintig boeken: zestien romans, zes non-fictieboeken en vijf bundels met korte verhalen.

Stijl en thema's

Steinbeck schreef in een naturalistische/sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. Zijn werk The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) vertelt het verhaal van de Joads, een arme familie uit de Amerikaanse staat Oklahoma tijdens de "Dust Bowl", hun tocht naar de staat Californië en de problemen die ze daarbij ondervinden. De roman stelt op een indringende manier het immigratievraagstuk aan de orde en wordt gezien als een verdediging van de armen tegen de rijken.

East of Eden is waarschijnlijk het belangri…Lees verder op Wikipedia